ALFA Autósiskola  Debrecen, Tócóskert tér 1-3.

Telefon: 06-20-955-8987

Üdvözöljük Honlapunkon!

Személygépkocsi vezetői ("B") kategóriában folytatunk képzést.

Választhatja TANTERMI vagy ONLINE KRESZ képzésünket!

Megújulunk: Kövess minket itt: www.alfaautosiskola.stweb.eu

A következő tanfolyamunk: 2018. DECEMBER 12. SZERDA 18 ÓRA

ONLINE KRESZ TANFOLYAMUNKAT OTTHONÁBAN BÁRMIKOR ELKEZDHETI!

 

Tócóskert Kazinczy Ferenc Általános Iskola

4031. Debrecen, Margit tér 19. (19. terem)

KRESZ ELMÉLET+ 30 ÓRA GYAKORLATI VEZETÉS= 35.000.- Ft + 120.000.-Ft

A kezdő részlet csak 10.000 Ft!

 

Jogosítvánnyal rendelkezők és áthelyezett tanulók részére 4.500.-Ft/óra

HÁZTÓL - HÁZIG VEZETÉSI LEHETŐSÉG: 250.-Ft/óra!

Jelentkezés módja: személyesen, a megadott helyen és időben, vagy az alábbi telefonszámon:
Telefonszám: 06-20-955-8987

 

Iskolánkban lehetőség van az e-learning segítségével online, otthonról, saját ütemben haladva teljesíteni a KRESZ elméleti tanfolyamot. Bővebb információkért és jelentkezésért kérjük, keressen minket telefonon.

Hírek

 

Hogyan csökkentsük az autóban a hőséget?

Azáltal, hogy az autót is felkészítjük a melegre a mi közérzetünk is jobb lehet. Ha hosszabb időre megállunk a tűző napon, akkor mindenféleképpen tegyünk valamit a szélvédő elé, illetve takarjuk le a kormányt! Utóbbi akár annyira felhevülhet, hogy kezünket is megégetheti. De amennyiben lehetséges inkább keressünk árnyékos parkolóhelyet, még akkor is, ha az esetleg egy kis plusz sétát jelent a közelebbi, de napos parkolóval szemben. Ha tehetjük érdemes fóliával is leragasztani az autó üvegfelületeit, amik általában UV szűrősek és sötétítettek, így óvják a tűző nap melegétől az utasteret.

Manapság a legtöbb autóban van klíma, de ennek használatánál is érdemes odafigyelni pár dologra. Amikor útnak indulunk, először szellőztessük át az utasteret, és csak utána indítsuk be klímaberendezést, hiszen a friss levegő is sokat számít! Maximum 8-10 fokkal állítsuk hűvösebbre a légkondicionálót, mint a kinti hőmérséklet, és ne irányítsuk a fúvókákat közvetlenül magunkra, mert könnyen megfázhatunk.

Fontos a berendezés karbantartása két ok miatt is: egyrészt ha porral, pollennel telítődik, akkor a hűtőteljesítménye jelentősen csökken, másrészt egészségünkre is károsak lehetnek a bennragadt allergén anyagok és baktériumok. A gyártók szerint 8-10 ezer kilométerenként érdemes kitisztíttatni a klímát, ha szeretnénk, hogy megfelelően hűtsön, és szervezetünket is meg akarjuk óvni az allergiás reakcióktól, és a megbetegedésektől.

Mit tanácsol a rendőrség?

Az időjárás természetesen fontos tényező. A kánikulai melegben gondoskodjanak megfelelő folyadék-pótlásról. Különösen a járművezetők figyelmét kívánjuk felhívni: a meleg megviseli a szervezetet, csökken a koncentrálóképesség, tompulnak a reflexek. A hosszabb úton közlekedők iktassanak be pihenőt. Figyelmesebb, türelmesebb vezetéssel a balesetek megelőzhetők!