ALFA Autósiskola  Debrecen, Tócóskert tér 1-3.

Telefon: 06-20-955-8987

Üdvözöljük Honlapunkon!

Személygépkocsi vezetői ("B") kategóriában folytatunk képzést.

Választhatja TANTERMI vagy ONLINE KRESZ képzésünket!

Megújulunk: Kövess minket itt: www.alfaautosiskola.stweb.eu

A következő tanfolyamunk: 2018. DECEMBER 12. SZERDA 18 ÓRA

ONLINE KRESZ TANFOLYAMUNKAT OTTHONÁBAN BÁRMIKOR ELKEZDHETI!

 

Tócóskert Kazinczy Ferenc Általános Iskola

4031. Debrecen, Margit tér 19. (19. terem)

KRESZ ELMÉLET+ 30 ÓRA GYAKORLATI VEZETÉS= 35.000.- Ft + 120.000.-Ft

A kezdő részlet csak 10.000 Ft!

 

Jogosítvánnyal rendelkezők és áthelyezett tanulók részére 4.500.-Ft/óra

HÁZTÓL - HÁZIG VEZETÉSI LEHETŐSÉG: 250.-Ft/óra!

Jelentkezés módja: személyesen, a megadott helyen és időben, vagy az alábbi telefonszámon:
Telefonszám: 06-20-955-8987

 

Iskolánkban lehetőség van az e-learning segítségével online, otthonról, saját ütemben haladva teljesíteni a KRESZ elméleti tanfolyamot. Bővebb információkért és jelentkezésért kérjük, keressen minket telefonon.

Hírek

 A hőstressz tünetei

A tartós melegben szinte mindenki érzi a szokatlan fáradtságot, kimerültséget, a koncentráció csökkenését. Az egészséges szervezet néhány nap alatt hozzászokik a kánikulához, azonban sokan nem képesek a fokozott terheléshez alkalmazkodni, és intenzív tünetekkel reagálnak. A nagy melegben aludni sem könnyű, sokan küzdhetnek fáradtsággal, kialvatlansággal.
 
A kánikula még az egészséges emberek szervezetét is igencsak megviseli, de a szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdők az egyik legveszélyeztetettebb csoport, mert a megnövekedett hőmérsékleti stressz következtében gyakrabban alakul ki szívinfarktus. A tartós melegben erősödnek a gyulladásos folyamatok, valamint a hősokk hatására csökken a vénákban a vér áramlása, ami pangást idéz elő, így jelentős kockázatot jelent a mélyvénás trombózis  kialakulása szempontjából. Ilyenkor lappangó gyulladások is belobbanhatnak, pl. a sebek, garat, belső szervek stb. területén.

 

A kánikula idején a másik nagy veszélyeztetett csoport az idősek és a gyermekek csoportja. A gyermekeknek még instabil a folyadékháztartása, így a nagy melegben könnyebben kiszáradnak. Ezért naponta többször kell vízzel kínálni őket, akkor is, ha ők nem kérik maguktól a folyadékot.

Az idős szervezet a lassult állapota miatt kevesebb folyadékot vesz fel. Ebben a korban már kevésbé kívánjuk a folyadékot, így el is felejtkezünk az ivásról. A melegben ez nagy baj, mert a párologtatás és a kiválasztás során vesztett folyadékot sem pótoljuk. Fontos, hogy az idős embereket szinte egész nap folyamatosan kell vízzel kínálni, különben a szervezet kiszáradása először zavartságban, majd aluszékonyságban jelentkezik, súlyos esetben pedig szervkárosodáshoz is vezethet.

Az izzadás során azonban nemcsak folyadékot, hanem értékes ásványi anyagokat is veszítünk. Az ásványi anyag hiánya komoly fennakadást okozhat a szervezetünkben, pl. a magnézium hiánya csökkenti a gondolkodást, idegesek, ingerlékenyebbek leszünk. Mindenki ismeri azt a kellemetlen érzést, amikor begörcsöl a lába, ezt gyakran a káliumhiány okozza. De a szívbetegek esetében erre nagyon oda kell figyelni, mert a lecsökkent kálium szint szívritmus zavarokat is kiválthat.

 
Az immunrendszerünk pedig intenzívebb támadásnak van kitéve, hiszen a melegben a kórokozók is könnyebben szaporodnak, így gyakran tapasztaljuk, hogy megfázunk, pedig nagyon meleg van.

 

A kánikula megzavarja az idegrendszeri folyamatokat is, a depressziós  betegek ilyenkor gyakran kerülnek letargiába.Gyakori, hogy alvászavarok jelentkeznek, de a koncentrációs zavarok miatt a növekszik a baleseti kockázat is, gyakrabban vannak balesetek.